Cihazlarımız

ÜNİVERSAL ÇEKME CİHAZI ile birlikte Çekme/Eğme/Basma Deneyleriyle bir malzemenin dayanımı ve mekanik değeri ile ilgili sayısal veriler vererek standartlara ve kaliteye uygunluğu incelenmektedir. Bu sayede kullanılan, alımı ve satımı yapılan birçok ürün önceden kalite kontrol denetimine tabi tutulmaktadır.

Yine laboratuar bünyesinde bulunan “MİKRO VE MAKRO SERTLİK ÖLÇÜMLERİ” ile müşterilerimize malzeme sertlikleri konusunda da bilgi verebilmektedir.

Laboratuar, ihracatı ve ithalatı yapılan birçok metal malzemenin kimyasal bileşimini ve uygun kalite standardını, kapsamında bulunan “SPEKTRAL ANALİZ” testi ile tespit etmektedir. Böylece ürün sertifikasyonlarında oluşabilecek hataları minimuma indirilmiş ve ürün güvenilirliğini artırılmış olmaktadır.

MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi “TERSİNE MÜHENDİSLİK” dediğimiz çağımızın teknolojisi olan “Üç boyutlu Tarama ve Üç Boyutlu Yazıcı” cihazları kapsamında bulunmaktadır. Her türlü malzemenin prototip üretimini gerçekleştirebilen bu cihaz ile hem Mersin hem de bölgemiz yeni bir vizyona sahip olmaktadır.Ve laboratuar uzmanlarıyla birlikte prototip üretimi gerçekleştirerek tasarım hizmeti de sunmaktadır.

Akredite edilmiş bir kuruluş olarak MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi kurulumundan bu yana cihaz ve uzman personel kadrosu ilk olarak kaliteyi iyileştirmeyi ve izlenebilirliği olan bir laboratuvar haline gelmeyi hedeflemiştir. Bölgemiz sanayicilerine her zaman en iyi hizmeti verebilmek için gelişimine Türk ve Avrupa standartlarını kendine baz alarak devam etmektedir.

Gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası” ve “Çukurova Kalkınma Ajansı” ortaklığı ile cihaz kapasitesini artırarak hizmet kalemlerine yenilerini eklemiştir.

Başta “TAHRİBATSIZ MUAYENE” dediğimiz özellikle kaynak teknolojisinin kullanıldığı tüm malzemelerde kullanılan ULTRASONİK MUAYENE VE MANYETİK PARÇACIK MUAYENE cihazlarını laboratuar bünyesine alarak level sahibi uzman personel kadromuz ile bu hizmetleri vermekteyiz.

Bunlara ilave olarak metalografik incelemelerin yapılıp raporlarının verilebilmesi için METAL MİKROSKOP hizmet kapsamına alınmıştır. Bu sayede metalik malzemelerin mekanik, kimyasal ve iç yapı kontrolleri kalite şartları göz önünde tutularak gerçekleştirilecektir. Ayrıca “XRF” cihazı ile kimyasal analizde metal malzeme harici toprak, değerli metal, cevher vb. malzemelerin de analizleri gerçekleştirilmektedir.

Metal sektörünün dışında da etilen propilen kauçuk köpük ve yapı malzemelerinde yalıtım amaçlı kullanılan genleşmiş polistren ve nanogözenekli yalıtım malzemelerine yönelik “Isı Yalıtım ve Yoğunluk Ölçer Testleri” ve “Diferansiyel Taramalı Kalorimetre” ile sıcaklık değişimi karşısında polimer malzemelerin sıcaklık-ısı akış grafiğinden ısı kapasitesi ve camsı geçiş sıcaklığı (glass transition temperature), kristalleşme sıcaklığı gibi analizler gerçekleştirilmektedir. “Shore A ve D tipi sertlik ölçüm cihazları” ile lastik, polimer ve elastomer gibi malzemelerin sertlik ölçümleri, “Kül Tayini Fırını” ile de polimer malzemelerin içerisindeki katkı/dolgu miktarları tayin edilebilmektedir.

Bir cevap yazın