‘Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-ge Merkezi’ yoğun katılımla açıldı

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) 2010 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje sahibi olduğu Tırmıl Sanayi Sitesi içerisinde oluşturulan ‘Mersin Tedarik Zinciri-Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi’ 9 Nisan’da Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak’ın katılımıyla açıldı.

Açılış törenine Mersin Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeraffettin Aşut ve Meclis Başkanı Faik Burakgazi ile çok sayıda davetli katıldı.

Zekeriya Şarbak yaptığı konuşmada, “ Bu tür projeler imalat sanayinin gerçek ihtiyaçları. Proje test ve akreditasyon merkezi olması sebebiyle çok değerli. Ajans olarak bundan sonra bu tür projeleri destekleyeceğiz. Gerek sanayi sitesinden gerekse ticaret ve sanayi odalarında talebimiz bunların burada kalmaması, geliştirilerek sürdürülebilmenin sağlanmasıdır” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuşmalarının ardından Zekeriya Şarbak ve merkezin yapımına katkı koyan kişilere plaket verildi. Plaket merasiminden sonra ‘Tedarik Zinciri-Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.

ÜRETİM ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRECEK TEDARİK ZİNCİRİ AKREDİTE TEST VE AR-GE  MERKEZİ
Üretimin şeklini değiştirerek, geleceğin sanayi devrimini yaratacak olan üç boyutlu yazıcı teknolojisi yer aldığı merkezde, üç boyutlu prototip üretiminden mühendislik hizmetlerine, tasarımdan kalibrasyona; çekme-basma test hizmetinden, çentik-darbe test hizmetine; üst standartlarda üniversal ve mikro sertlik testinden, bakır-demir-alüminyum spektral analiz hizmetine; ambalaj testlerinden malzeme danışmanlığına; tasarım desteğinden sektörel eğitimlere kadar bir çok hizmet verilebilecek Tedarik Zinciri ve Akredite Merkezi kurulmasında amaçlar şu şeklide sıralanmaktadır; Bölgede gelişmekte olan imalat sanayinin tedarik zinciri süreçlerinin etkinliğini arttırmaya destek verecek, ürettikleri ürünlerin kalite kontrollerini bütünleşik hizmet ile belgelendirmelerini sağlayacak ve yenilikçi proje üretmelerine olanak verecek günümüz teknolojik alt yapısı ile donatılmış “Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi’ni kurmak. Tedarik zinciri sürecinde, imalat sanayisinin ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğini arttırmak amacı ile talep ettiği bütünleşik test hizmetini akredite bir merkezde sunmak. Maddi kaynak yetersizliği nedeni ile bünyesinde laboratuvar yatırımı yapamayan ve bu neden ile ürün kalitesinde sorun yaşayan firmalara laboratuvar hizmeti sağlamak. Üretim ve lojistik süreçlerini geliştirmek isteyen firmalara Ar-Ge yapabilmelerini sağlayacak teknolojik alt yapı ile destek hizmetleri vermek. Firmaların tedarik zinciri sürecinde karşılaşılabilecekleri tüm risklerin ve maliyet arttırıcı unsurların önlenmesine ilişkin yönlendirme, teknolojik destek ve Ar-Ge faaliyetlerinde bulunarak firmaların rekabet edebilme koşullarını geliştirmek.