MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Laboratuvarı Açıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yüksek teknolojili üretimde çığır açacak bir yeniliği Mersin sanayicisinin ve lojistik sektörünün hizmetine sunuyor.

MERSİN 3-D YAZICI İLE ÜRETİM MANTIĞINI DEĞİŞTİRİYOR

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yüksek teknolojili üretimde çığır açacak bir yeniliği Mersin sanayicisinin ve lojistik sektörünün hizmetine sunuyor. MTSO Tedarik Zinciri ve Ar-Ge Laboratuvarında, “Tersine Mühendislik” de denilen, var olan bir ürününden yola çıkarak prototip elde etmeye yarayan 3-D, yani üç boyutlu yazıcılarla, artık üreticiler bir çok ürünün prototipini kolay, hızlı ve ucuza çıkarabilecek ve üzerinde istedikleri değişikliği ve yeni tasarımları yapabilecekler. Tersine mühendislikle, ithal edilen birçok ürün artık Mersin’de kolayca imal edilecek ve geliştirilebilecek. Çukurova Kalkınma Ajansı ve MTSO öz kaynaklan ile yapılan laboratuvar Mersin Tırmıl Sanayi Sitesinde hizmete girdi.

BAŞKAN AŞUT: “MERSİN MONTAJCI OLMAYACAK; YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİMDE ARTIK ‘MADE İN MERSİN’ DÖNEMİ BAŞLIYOR”…

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Tedarik Zinciri ve Ar-Ge Laboratuvarının açılması ile ilgili yaptığı açıklamada Mersin ekonomisinin en önemli hedefinin katma değer üreten bir ekonomi haline gelmesi olduğunu, bunu yapmanın yolunun ise yüksek teknolojili bir üretim olduğunu vurguladı. Başkan Aşut açıklamasında; “MTSO Tedarik Zinciri ve Ar-Ge laboratuvarı öncelikle klasik bir laboratuvar değildir. Sadece sanayiciye hizmet veren bir yer de değildir. Öncelikle burası lojistik sektörünün tüm firmalarına önemli hizmetler verecek. Uygun paketlemeden, paketlemenin sağlamlığına, tasarımından taşımada meydana gelen zararların bilgisayar simülasyonlarında birebir değerlendirilmesine kadar önemli hizmetler verecek ve bu da firmaların sigorta ve risk maliyetlerini azaltacaktır.

Yüksek teknolojiden mahrum olan küçük ve orta ölçekli Açılış törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu proje, üreten ve kalite arayan esnafa çok büyük katkı sağlayacaktır. Rekabete dayalı üretiminizi zenginleştirecektir. Rekabet çağında yaşıyoruz. Bir şeye sahip olmaktan öte onu sürdürülebilir yapmak önemlidir. Projenin gerçekleştirilmesinde desteği olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na, Tırmıl Sanayi Sitesi’ne ve Çukurova Kalkınma Ajansı’na çok teşekkür ediyorum” dedi. firmalarımız hesap edemedikleri birçok maliyeti fiyatlara yansıttığı için, rekabetçi olamıyorlar ve arzu ettikleri karları elde edemiyorlar. İşte bu laboratuvar lojistik firmalarımıza yüksek teknolojiyi kullanma imkanı verecektir” diye konuştu.

TERSİNE MÜHENDİSLİK MERSİN’İ YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİMDE UÇURACAK…

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut açıklamasında laboratuvarın lojistik sektörünün yanı sıra tüm sanayicilere hizmet vereceğini ve laboratuvarın en önemli özelliğinin 3-D yazıcısına sahip olması olduğunu ifade etti. Başkan Aşut, “3-D, yani üç boyutlu yazıcı bugün Amerika’nın ekonomik sıkıntıdan çıkışının yolu görülüyor. Değişen ekonomi dünyasındaki bu yeniliği Mersin firmalarının ayağına getirdik. Artık şuna karar vermeliyiz, ya her şeyi ithal edecek ve zenginliğimizi yok edeceğiz, ya da ürünlerimizi kendimiz tasarlayıp, kendimiz üreteceğiz. İşte bu laboratuvar Mersin firmalarına hayal ettikleri ürünleri kolayca tasarlama, prototipini çıkartma ve bunların üzerinde oynama imkanı veriyor. Sadece 3-D yazıcı sitemi tüm aksamıyla 200-250 bin TL. Her firmamızın buna sahip olma lüksü yok. Her firmamızın Ar-Ge elemanı çalıştıracak, böylesi pahallı ekipmanları alacak lüksü de yok. Peki, küçük ve orta ölçekli firmalarımız bu ekonomik dönüşümü ve sıçramayı nasıl yapacaklar? İşte MTSO olarak bu imkanı firmalarımıza sunmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu Mersin için çok önemli bir üretim devriminin başlangıcıdır. Tüm firmalarımız bu laboratuvarı kullanmalı, buradaki teknik personelden yaralan malıdır. Artık, Mersin bir montaj şehri değil, orijinal ve yüksek teknolojili üretimin üssü olmalıdır. Mersin artık bire üretip ikiye satan ve işin hamallığını yapan kent olmamalıdır. Mersin artık aşırı enerji tüketen ve katma değer yaratmayan düşük teknolojili bir üretim merkezi değil, yüksek teknolojili üretim yapan, katma değer yaratan ve bunu markalaştıran yenilikçi bir kent olmalıdır. İşte bu projeler bizi bu hedefe daha da yaklaştırmaktadır” dedi.

Bir cevap yazın